Grävning & Dränering

VAD INNEBÄR DRÄNERING?

Dränering innebär att man gräver diken för att leda bort oönskat grundvatten eller ytvatten från ett område, exempelvis en tomt vid grundläggning. Vid dränering gräver man ned dräneringsrör för effektivare avrinning. Dräneringsrör skiljer sig från avloppsrör genom att dräneringsrören är perforerade med små hål och är inte täta.

Varje fastighet kräver sin egen lösning beroende av omständigheter som häckar, träd, annan bebyggelse och tomtstorlek.

OBS! Det är inte vi som utför grävning och dränering utan en av våra samarbetspartners som vi har bra samarbete med i samband med en av våra tjänster, t.ex. Behöver ni endast grävning eller dränering så hänvisar vi gärna er vidare till vår samarbetspartner på telefon och mejl, såklart.

TILLVÄGAGÅNGSSÄTT

Här följer en lista på arbetsgången:

1. EN FÖRSTA KONTAKT
Vi diskuterar vad som ska utföras, vi har ett nära samarbete med en underentreprenör som sysslar med grävning och dränering. Ifall du endast är i behov av en grävning eller dränering så ger vi er gärna nummer till vår utvalda underentreprenör.

2. KOSTNADSFRI OFFERT
Under mötet skriver vi utan kostnad en specificerad offert utifrån dina behov. I offerten, som skrivs på plats vid första mötet, ingår beräknad tidsåtgång, materialkostnad samt bortkörning av överblivet material. I vårt dräneringsarbete ingår alltid att vi leder bort dagvattnet och en isolering av husgrunden med Pordrän.

3. TILLKOMMANDE ARBETE
Om du beställer övrigt markarbete som t ex urgrävning, släntning, utfyllning, upphöjning av mark, så specificeras även dessa i offerten.

4. BERÄKNAD TIDSÅTGÅNG
När vi får ditt förtroende för att utföra dräneringsarbetet, bör du beräkna att arbetet tar minst två veckor att slutföra.

5. BETALNING
När dräneringsarbetet påbörjas, betalar kunden 50 procent av offererat pris. När arbetet är slutfört och åtgärderna är skriftligen dokumenterade med text och foto, sker slutbetalning.

6. ÅTERSTÄLLNING
Vi rekommenderar att man väntar 8-12 månader med återställning av dränerad tomt. Efter det kan tomten återställas av er själv eller oss. Vi erbjuder leverans av matjord, gräs och annat material. En prisuppskattning för återställningsarbetet kan du få via en separat kostnadsfri offert.

7. 10 ÅRS GARANTI
Vi lämnar alltid 10 års garanti på utfört dräneringsarbete och använt material. Vid eventuella fel, täcks åtgärdande av dessa av vår entreprenadförsäkring.

8. ANSVARSFÖRSÄKRING
Eventuella olycksfall i arbetet som t ex skador i husgrunden orsakade av grävmaskin, täcks av vår ansvarsförsäkring med belopp upp till 50 Mkr.

NÅGRA FLER FRÅGOR?

99%

Är du fortfarande inte helt hundra på vad grävning & dränering innebär? I så fall kontakta oss gärna längre ner på denna sida så svarar vi mer än gärna på alla dina frågor eller klicka på knappen nedanför för svaren på dem vanligaste frågorna.

Frågor & Svar

Kontakta Oss

Skicka E-Post Till Oss

Ditt Namn *

Din E-Post *

Ämne

Ditt Meddelande

Vid brådskande ärenden så var vänlig och ring in till oss på 0760-800 800 för att komma i kontakt med oss så fort som möjligt. Vi svarar vanligtvis kontaktformulär & e-post inom 24 timmar.

Jag förstår, mitt ärende är inte brådskande