Propplösarevaskrensare kan vara bra i kombination med propplösare

Vår saneringstekniker löser problemet på plats och ger dig råd hur du skall göra för att i fortsättningen ej få problem med stopp i avloppet. Undvik kemikalier vid propplösning i avlopp som oftast är en temporär lösning bara och OBS! kan orsaka mer problem än det är bra för din avloppsledning. I dusch och badkar är en så kallad “hårfälla” ett bra hjälpmedel.

Recept på två hemgjorda propplösare

Det vi föreslår är helt naturligt och ofarligt. Du gör det själv, dessutom går det på ett kick! Det enda du behöver är bikarbonat, lite salt, ättika och varmt vatten.

1. Häll i bikarbonaten, som blandats med saltet, i avloppet.
2. Häll på ättika och se hur det börjar bubbla och fräsa. Det är dock bara ofarlig koldioxid!
3. Låt det verka en stund.
3. Häll på kokande vatten och det kommer bubbla ytterligare.
4. Nu ska avloppet vara rensat. Annars gör om proceduren.

Innan vi fortsätter med tipsen så ska vi nämna att vissa stopp kräver professionell hjälp och där du kontaktar en rörmokare för dessa. Detta gäller särskilt om du drabbas av frekventa stopp inom korta tidsspann – det kan vara tecken på att något är fel och att en mer professionell hand krävs för att åtgärda dessa problem; det är där våra avlopps specialister på Avloppsjouren kommer in i bilden!

Recept nummer två

Ingredienser: Bakpulver. Vitvinsvinäger. Vatten.

Så här gör du: Börja med att hälla ner lite bakpulver och lite vinäger i avloppet. Det kommer att pysa, fräsa och låta ganska rejält – det är koldioxid och ingenting som du behöver vara rädd för. Låt detta dra i några minuter och under tiden så kan du gå till spisen och koka upp en kastrull med vatten. Då detta är klart så häller – försiktigt! – det heta vattnet i avloppet och därefter så har du inte längre något stopp.

Vi säger dessa recept med vissa förbehåll. De fungerar primärt vid stopp i vasken och i handfat och inte alls lika bra om du har stopp i toaletten eller i duschen. Där får du istället använda dig av de mer traditionella metoderna och även fortsatt använda dig av rensband, vaskrensare och din egen muskelkraft.


Det är alltså viktigt att inte använda dessa metoder ifall man inte är helt säker på sin avloppssituation då det kan fastna och bli hårt som cement och bara göra stoppet ännu värre.

  • Använd inte kaustiksoda eller annan form av ”propplösare” i avloppet. Detta kan kristalliseras och bli hårt som cement.

Ifall det t.ex är bakfall i röret så kan det fastna där, ifall du vill läsa mer om grejer du helst inte ska stoppa ner i ditt avlopp så kan du läsa mer här på denna länk: https://avloppsjouren.se/stopp-i-avloppet/

 

Det är även viktigt att ni inte förvarar dessa farliga medel inom räckhåll för era småbarn då det inte alls är ovanligt att det har hänt olyckor, tyvärr.

propplösare propplösare propplösare propplösare propplösning propplösning propplösare propplösare propplösare propplösare propplösning propplösning propplösare propplösare propplösare propplösare propplösning propplösning