Rotskärning & Fräsning

VAD INNEBÄR ETT ROTPAKET?

Har man en något äldre villa är det vanligt att ledningarna i husets bottenplatta och ut till gatan är av betong. Dessa ledningar består av ihopfogade sektioner med skarvar. Med åren vittrar betongen, och rötter från träd och buskar kan tränga in. Det som då sker gradvis är att rötterna blir kraftigare, och diverse partiklar fastnar i dessa. Med tiden får man sk ”rotpaket”. Dessa kan variera i storlek från en pingisboll till hela rörets innerdiameter. De orsakar givetvis störst och tidigast problem om de bildas i rörets nedre halva, eftersom papper och annat lättare fastnar då.

VÅR LÖSNING

Vi utför rotskärning av ledningar där rötter har växt in i rören och fräsning där spackel, betong, bruk eller dylikt sitter fast i ledningssystem. Självklart kan vi utföra rotskärning i samband med stamspolning eller efter vi har gjort en rörinspektion.

Rotskärning är en mekanisk konstruktion som slår/skär bort rötterna. Men oftast är problemet endast löst kortsiktigt. Efter några år är det inte ovanligt att det ser likadant ut igen.

Vill man få bukt med problemet permanent är det bästa att gräva upp ledningen och ersätta betongen mot plaströr, eller om det är svåråtkomligt, investera i en så kallad ”relining/rörinfodring”. En teknik som grovt förenklat skapar ett nytt rör i det gamla röret. Läs mer >>

NÅGRA FLER FRÅGOR?

99%

Är du fortfarande inte helt hundra på vad rörrensning och fräsning innebär? I så fall kontakta oss gärna längre ner på denna sida så svarar vi mer än gärna på alla dina frågor eller klicka på knappen nedanför för svaren på de vanligaste frågorna.

Frågor & Svar

Kontakta Oss

Skicka E-Post Till Oss

Ditt Namn *

Din E-Post *

Ämne

Ditt Meddelande

Vid brådskande ärenden så var vänlig och ring in till oss på 0760-800 800 för att komma i kontakt med oss så fort som möjligt. Vi svarar vanligtvis kontaktformulär & e-post inom 24 timmar.

Jag förstår, mitt ärende är inte brådskande