Känner du en otrevlig avloppslukt i ditt badrum? Det är inte bara irriterande, utan det kan också vara ett tecken på ett underliggande problem. Om du undrar varför badrummet luktar illa, finns det flera vanliga orsaker till detta obehagliga fenomen. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de främsta orsakerna bakom avloppslukten och ge dig lösningar för att bli av med den.

Orsaker till avloppslukt

 

Blockerade avloppsrör

Om ditt avlopp inte fungerar som det ska och vattnet rinner långsamt eller inte alls, kan en blockering i avloppsröret vara den skyldige. Blockeringar kan orsaka avfallssamling och bakterier, vilket resulterar i dålig lukt. Kontakta Avloppsjouren för avloppsspolning.

Ansamling av hår och smuts

Hår, tvålrester och andra små partiklar kan samlas i avloppsrören över tid och skapa en perfekt grogrund för bakterier och dålig lukt. För att förhindra detta, använd avloppssilar över dina avlopp för att fånga upp hår och skräp innan de når rören.

Otillräcklig rengöring

Ibland kan dålig lukt uppstå på grund av bristfällig rengöring av badrummet. Se till att du rengör toaletten, handfatet och duschen regelbundet för att hindra bildandet av bakterier och mögel, vilket kan sprida dålig lukt.

Defekta avloppssystem

Om problemet med avloppslukt kvarstår trots att du har följt ovanstående råd, kan det vara ett tecken på ett allvarligare problem med ditt avloppssystem. I så fall är det bäst att kontakta Avloppsjouren som kan diagnostisera och åtgärda eventuella systemfel.

Rengöringstips för avlopp i badrummet

Förebygg illaluktande badrum med några enkla åtgärder

 

  • Spola regelbundet med kokande vatten för att skölja bort mindre avlagringar.
  • Rensa golvbrunnar och vattenlås regelbundet, gärna var tredje månad.

Behöver du akut hjälp?

Dagtid

Behöver du hjälp dagtid?

Vi är bemannade från kl 08.00-16.00

Jourtid

Behöver du hjälp jourtid?

Kl 16.00-08.00

Fler artiklar från Avloppsjouren

Avluftning av avlopp

Avluftning av avlopp

Avloppssystemet är en viktig del av våra hem, men det är lätt att glömma bort dess betydelse tills det uppstår problem. En avgörande komponent för att upprätthålla ett väl fungerande avloppssystem är avluftningen. I detta blogginlägg kommer vi att svara på vanliga...

Stopp i toaletten – praktiska tips och tricks!

Stopp i toaletten – praktiska tips och tricks!

Vi har alla varit där – du spolar toaletten och ingenting händer. Vattnet stiger, och paniken börjar smyga sig på. Ett stopp i toaletten är aldrig roligt, men det är en vanlig händelse som de flesta av oss kommer att möta förr eller senare. Oroa dig inte, för i detta...