Avloppsspolning

Avloppsspolning är ett av de mest effektiva sätten att underhålla och undvika framtida avlopps- och rörrelaterade problem. 

Avloppsspolning utförs något annorlunda mot om det är en hel fastighet med flera lägenheter som ska spolas. Vanligtvis används vatten med ett tryck upp till 500 bar. Ibland kan även en mekanisk rengöring vara nödvändig om “slipningen” från vattnet inte var nog.

Akut hjälp idag eller förebyggande underhåll?

Avloppsjouren rycker ut för underhållande och akuta insatser. Underhållsspolning sker med hetvattenspolning och högtrycksspolning. Vi utför även ledningsspolning i mark.

Våra professionella spolbilstekniker erbjuder spolservice 24-timmar om dygnet i hela Skåne. Oavsett om du behöver hjälp med stammar, rörledningar eller avlopp så kan vi hjälpa dig med avloppsspolning. Vår service gäller för såväl kommersiella fastigheter, lägenheter och villor, likväl som för privatpersoner och företag.

Vår spolbil kommer ut spolar ledningar i flerfamiljshus och kommersiella fastigheter såsom bostadsrättsföreningar, större fastigheter, på industrier och företag.

Dagtid

Behöver du hjälp dagtid?

Vi är bemannade från kl 08.00-16.00

Jourtid

Behöver du hjälp jourtid?

Kl 16.00-08.00

Så här går det till vid villaspolning

Det här ingår vid en villaspolning: vi spolar köksledning, 3 golvbrunnar och ut mot kommunens anslutning. Vid bokning av villaspolning erbjuder vi även spolning av övertaliga golvbrunnar, rensning av vattenlås och rörinspektion, för en tillkommande kostnad.

Det här kan ingå vid en avloppsspolning

Tvättstuga: Golvbrunn och eventuellt vask spolas. 
Badrum: Golvbrunn och eventuellt vask spolas.
Kök: Avloppet under vasken spolas. Det underlättar om utrymmet är tomt när vi kommer.
Grenledningar: Alla rör spolas ut mot kommunens anslutning.
Huvudledning: Stående och liggande stammar spolas.

Vanliga frågor & svar om avloppsspolning

Avloppsspolning hur ofta?

Vår rekommendation är att de flesta avlopp normalt sett bör rensas genom underhållsspolning vart femte år. I vissa fall kan det krävas underhåll så ofta som vart tredje år beroende på stick ledningarnas längd, fall, ålder och de boendes vanor.

Hur går en avloppsspolning till?

Det vanligaste sättet är att använda sig av högtrycksspolning, det vill säga att man använder vatten, antingen varmt eller kallt, som spolas ned i avloppsledningar med ett mycket högt tryck med avsikt att återställa avloppets normala funktion. Vattentrycket ”spolar” bort sådant som förhindrar normalt flöde.

Hur lång tid tar det att spola ett avlopp?

Hur lång tid en avloppsspolning tar beror på typ av fastighet. En lägenhet tar i regel kortare tid att spola än radhus och villa.
Värt att veta är att avlopp och vatten inte behöver stängas av under en stamspolning.

Vad orsakar ett stopp?

Den vanligaste orsaken till stopp i avlopp är avfall från människan. I hushållet är det fett, matrester och andra föroreningar från diskbänken och överskott av fett samt annat från diskmaskinen som är de största bovarna i köket.

I badrummet är det oftast hår, såväl som rester från tvättmaskinen, som är de främsta anledningarna till stopp i avloppet. Överdriven användning av schampo och tvål för hår eller kroppstvätt kan också skapa problem.

Användning av mycket av toalettpapper liksom den klassiska dödsdomen med en begagnad sanitets servett som spolas ned i toaletten eller till och med en blöja. Dessa är typiska orsaker till att det blir stopp i toaletten.

Tjänster

Avloppsrensning

Avloppsspolning

Rörinspektion

Slamsugning

Relining

Taktvätt

Service 24h om dygnet

Alltid snabbt på plats

Fast pris på alla våra jobb

Kompetenta medarbetare

ROT-avdrag på våra tjänster

Vi sätter kunden först

Trygghet med rätt kompetens

Vi är stolta över vårt arbete och över att kunna göra viktiga insatser med hjälp av vår kompetens och erfarenhet. Eftersom vår arbetsplats ofta är någons hem, är det viktigt för oss att visa respekt och lösa varje uppdrag så smidigt som möjligt.