Takmålning

Med en takmålning kan takets livslängd öka samtidigt som framtida kostsamma takbyten förebyggs.

Ge ditt hus ett lyft med en professionell takmålning. Ett nymålat tak kan inte bara förbättra din fastighets utseende utan kan även öka dess värde och livslängd. Med rätt tekniker och högkvalitativa material säkerställer vi att ditt tak både ser bra ut och även får ett varaktigt skydd mot väder och vind.

Fördelar med takmålning

Att takmålning ger ett förbättrat utseende är en given fördel, men det finns faktiskt fler fördelar än så med att måla om taket. Här nedan listar vi några av dessa:

Skydd mot väder: Takmålningen blir en skyddande barriär som hjälper ditt tak att motstå de utmaningar som väder innebär över tid. Genom att måla om får taket ett extra skyddslager som står emot regn, snö, starka vindar och UV-strålning. Denna skyddande barriär förhindrar också att fukt tränger in och minskar därmed även risken för mögel- och rötskador. 

Motverkar tillväxt: En målad yta försvårar tillväxten av mossa och alger 

Förlänger livslängden: Tack vare den skyddande barriären och minskad risk för tillväxt förlänger takmålningen takets livslängd och säkerställer att det förblir i optimalt skick under många år framöver.

Kostnadseffektivt: Att måla om taket sparar både tid och pengar jämfört med att byta ut taket helt, vilket gör takmålning till ett prisvärt alternativ.

Förebyggande underhåll: Inför en takmålning utförs en noggrann inspektion av taket, vilket möjliggör upptäckt och åtgärd av potentiella problem i ett tidigt skede

Miljövänligt alternativ: Att vårda och förnya taket är ett hållbart alternativ jämfört med att byta ut taket helt och slänga det gamla materialet

Kontakta oss

Takspolarna – Takmålning i Skåne

Vi prioriterar miljövänliga metoder och är auktoriserad grön-fri entreprenör, det innebär att vi endast använder skonsamma tekniker som inte skadar den kringliggande naturen. Läs mer om våra takbehandlingar.

När du väljer att måla om taket med oss har du friheten att själv välja färg mellan svart, antracitgrå, mörk brun, vinröd och tegelröd. Vi använder produkten Isonit™, som är vattenavvisande samtidigt som den tillåter fukt att passera genom materialet för optimalt skydd mot väder och vind. De material som kan målas är: cement, fibercement och betongpannor.

Hur går en takmålning till?

En takmålning med oss utförs i fyra steg för att säkra bästa resultat:

Först utför vi en besiktning för att bedöma takets skick och identifiera lämpliga åtgärder som passar just ditt tak.

Efter besiktningen gör vi en noggrann rengöring av taket där vi tvättar det rent från smuts och föroreningar för att förbereda inför takmålningen. Utan en noggrann rengöring riskerar färgen att inte fästa ordentligt vilket påverkar fördelarna negativt.

Därefter skyddar vi vindskivor, skorsten och fönster innan vi applicerar det första lagret färg. För det första lagret använder vi Isonit, en 100% ren akrylat, som vi blandar med cirka 10% vatten. Denna blandning ökar färgens viskositet så att den kan tränga djupt in i takpannornas porer, vilket säkerställer en tät täckning. På så sätt skapar vi bra förutsättningar för nästa lager färg att skapa en jämn och tjock yta, vilket är grundläggande för att uppnå bäst resultat.

Det andra lagret av Isonit appliceras jämnt över ytan och skapar ett tjockt skyddande skikt. Produkten innehåller en optimal mängd vax och glansmedel som naturligt säkerställer att mossa, alger och andra föroreningar har svårt att fästa på ytan. Nu är takmålningen klar och taket har fått en förlängd livslängd samtidigt som helhetsintrycket av huset förbättrats!

Tjänster

Avloppsrensning

Avloppsspolning

Rörinspektion

Slamsugning

Relining

Taktvätt

Service 24h om dygnet

Alltid snabbt på plats

Fast pris på alla våra jobb

Kompetenta medarbetare

ROT-avdrag på våra tjänster

Vi sätter kunden först

Trygghet med rätt kompetens

Vi är stolta över vårt arbete och över att kunna göra viktiga insatser med hjälp av vår kompetens och erfarenhet. Eftersom vår arbetsplats ofta är någons hem, är det viktigt för oss att visa respekt och lösa varje uppdrag så smidigt som möjligt.