Takvård

Taket spelar en avgörande roll för att förhindra fukt och vatten från att tränga in i huset.

Förebygg skador med takvård och takimpregnering

Väderförhållanden utsätter taket för ständiga påfrestningar. Över tid bildas beläggningar som alger, mossa och lavar på taket. Dessa beläggningar trivs i fuktiga klimat, håller kvar fukt och hindrar vattnet från att rinna av taket. De kan även utveckla rötter som gräver ner sig i takpannorna och under kalla månader kan dessa rötter expandera när vattnet fryser till is, vilket ökar risken för att sprickor uppstår i takmaterialet. Sprickorna kan i sin tur leda till att vattnet sipprar in och orsakar fukt- och vattenskador i byggnaden. 

Genom regelbunden takvård och behandling kan vi förebygga dessa problem, förlänga takets livslängd och därmed bevara husets skick. Att ta hand om påväxt vid behov bidrar också till att fördröja behovet av ett kostsamt takbyte.

Kontakta oss

Impregnera takpannor

Att impregnera takpannor är en effektiv lösning för att öka takets vattenavvisande egenskaper och skydda mot fukt. Takimpregnering minskar risken för frostskador och förhindrar tillväxt av mossor och alger. Vårt arbete säkerställer att takpannorna blir mer hållbara och att taket fortsätter att se fint ut en lång tid framöver.

Den skyddande barriären skapas genom att takimpreneringen tränger djupt in i takpannornas porer och skapar en osynlig hinna på ytan. Denna hinna är vattenavvisande och förhindrar effektivt vatten, fukt och andra vätskor från att tränga in genom taket.

Hur går en takbehandling till?

Regelbunden takvård är avgörande för att upprätthålla takets kondition och funktionalitet. Vår takbehandling inkluderar inspektion och rengöring för att identifiera och åtgärda potentiella problem innan de utvecklas till större skador. 

Inspektion och bedömning: Vi inleder med en noggrann inspektion av ditt tak för att identifiera eventuella skador, missfärgningar eller andra problemområden. Om taket är i sådant skick att det inte går att tvätta, makulerar vi beställningen och besöket blir kostnadsfritt. Det är sällan detta sker men det är viktigt att veta att alla tak inte är i skick att rengöras eller behandlas. 

Rengöring och förberedelse: Sedan utför vi en grundlig taktvätt för att avlägsna smuts, löv och andra avlagringar som potentiellt kan blockera avloppsrännor eller dräneringssystem.

Takbehandling: I detta steg utför vi takimpregnering och anti alg-behandling vilka är utformade för att försegla och skydda ditt tak mot fukt, mögel, växtlighet och andra skadliga element. Takbehandlingen är hållbar och ger långvarigt skydd mot väder och slitage.

Takbehandling med Grön-Fri

Grön-fri är en behandling som effektivt eliminerar alger och andra påväxter direkt. På väderutsatta ytor som tak sköljer regn bort resterna utan att ytan behöver bearbetas i efterhand. Grön-Fri har en förebyggande effekt eftersom näringsämnen på ytan neutraliseras. Vid en takbehandling med Grön-Fri tar det generellt upp till 4 år innan ny påväxt syns igen, på utsatta skuggiga ytor kan det komma tillbaka tidigare. Grön-Fri är biologiskt nedbrytbart och påverkar inte byggnadsmaterial negativt.

Kontakta oss

På Takspolarna förstår vi vikten av att hålla ditt tak i toppskick. Ett välskött tak skyddar din fastighet från väder och vind och säkerställer att ditt hem eller din byggnad förblir torr och skadefri. Vänta inte tills skadorna är synliga. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och låt oss hjälpa dig att ta hand om ditt tak på bästa möjliga sätt.

Tjänster

Avloppsrensning

Avloppsspolning

Rörinspektion

Slamsugning

Relining

Taktvätt

Service 24h om dygnet

Alltid snabbt på plats

Fast pris på alla våra jobb

Kompetenta medarbetare

ROT-avdrag på våra tjänster

Vi sätter kunden först

Trygghet med rätt kompetens

Vi är stolta över vårt arbete och över att kunna göra viktiga insatser med hjälp av vår kompetens och erfarenhet. Eftersom vår arbetsplats ofta är någons hem, är det viktigt för oss att visa respekt och lösa varje uppdrag så smidigt som möjligt.