Taktvätt och takrengöring

Förläng livslängden på ditt tak med en professionell taktvätt samtidigt som du får ett nytt och fräscht intryck. 

En bra taktvätt ger inte bara ett nytt och fräscht intryck, det förlänger även livslängden på taket. Eftersom tak är extremt utsatta för väder och vind året runt så samlar det över tiden på sig smuts som täcker taket. Vanligast är alger, mögel, lav och mossa. Dessa partiklar sliter inte bara på taket utan suger även åt sig vatten, vilket gör att vattnet blir kvar i taket istället för att rinna av. Detta innebär påfrestning och belastning för taket men innebär även rotbildning. När rötterna letar sig in i taket så finns det risk att rötterna expanderar när de fryser, vilket kan orsaka sprickor. I dessa sprickor kan vatten leta sig in, vilket i sin tur kan leda till fukt- och vattenskador i fastigheten. 

Om man ska genomföra takmålning så bör man absolut tvätta taket grundligt innan man målar för att uppnå bästa möjliga resultat. 

Boka en taktvätt i Skåne hos Takspolarna

Vi jobbar i hela Skåne och erbjuder alltid en kostnadsfri konsultation. Vi prioriterar miljövänliga metoder och är auktoriserad GRÖN-FRI entreprenör, det innebär att vi endast använder skonsamma tekniker som inte skadar den kringliggande naturen.

Efter vår professionella taktvätt har ni full garanti.

Önskar man byta ut trasiga takpannor i samband med tvätten så ordnar vi även det.

Kontakta oss

Hur mycket kostar en taktvätt?

Kostnaden för en taktvätt baseras på en rad olika aspekter. Vilken typ av tak, storlek, lutning, och mängden påväxt. 

På taktvätt kan man välja att nyttja ROT-avdrag. Vi på Takspolarna hjälper er gärna att ansöka om ROT.

Är ni dessutom några stycken fastighetsägare inom samma område som önskar gå samman och anlita våra tjänster så brukar vi kunna erbjuda ett förmånligt pris. Detta då vi enkelt kan planera och spara in flera mils körning med vår utrustning. 

Vanliga frågor & svar om taktvätt

Hur ofta ska man rengöra taket?

Rekommendationerna är att gå över taket en gång per år. Med det sagt behöver det inte betyda att man gör djupgående tvätt varje år. Har man gjort ett bra förarbete så kan det räcka att man går över taket med borste, lövblås eller vattenslang för att få bort lösa partiklar såsom löv, barr eller annan lös smuts som hamnat på taket, och därefter behandla det med en omgång GRÖN-FRI.

Bor man nära havet eller i miljöer där det förekommer mycket träd och skog kan man behöva rengöra taket något oftare än om man bor i till exempel öppna landskap. Man bör helt enkelt hålla koll på taket och rengöra efter behov. 

Ett tips är att man efter en djupgående taktvätt även utför en impregnering på taket. Impregneringen har en vattenavvisande effekt, som gör det svårt för mossa och alger att få fäste, samtidigt som taket skyddas.

När passar det bäst att tvätta taket?

Mellan april-september är att föredra då det ofta förekommer mildare väder. 

Innan man utför en taktvätt bör man först alltid utföra en riskanalys och en kontroll av taket, detta för att se om taket är i skick för att vistas på eller tvätta. 

Vi på Takspolarna utför gärna en kostnadsfri besiktning av ert tak. 

Kan man tvätta taket själv?

Där är en rad faktorer man bör ha koll på innan man tvättar taket på egen hand. 

Man bör vara införstådd med vilken typ av fasad man har, då man vid vissa material bör undvika att spola taket en alltför solig dag då smutsen kan ‘bränna in’ i materialet och blir då väldigt svårt att få bort. Man bör även sätta sig in i vilket material man har på taket då det kan skilja sig mellan takbehandlingar beroende på materialet. 

Till skäl av säkerhetsrisk bör man inte heller välja att tvätta taket en alltför blåsig eller regnig dag. Blåsten försvårar både själva utförandet av att vara uppe på taket, men även att applicera på rengöringsmedel samt att spola vatten. 

Man bör undvika högtryckstvätt när det kommer till att rengöra tak på egen hand. Anledningen är att man riskerar att skada taket om man använder högtryckstvätten på fel sätt. Man kan orsaka sprickor i taket där vatten kan leta sig in och orsaka fukt- och vattenskador i fastigheten. Ska man tvätta taket med högtryckstvätt bör man med fördel anlita experter.

Efter vår professionella taktvätt har ni full garanti.

Tjänster

Avloppsrensning

Avloppsspolning

Rörinspektion

Slamsugning

Relining

Taktvätt

Service 24h om dygnet

Alltid snabbt på plats

Fast pris på alla våra jobb

Kompetenta medarbetare

ROT-avdrag på våra tjänster

Vi sätter kunden först

Trygghet med rätt kompetens

Vi är stolta över vårt arbete och över att kunna göra viktiga insatser med hjälp av vår kompetens och erfarenhet. Eftersom vår arbetsplats ofta är någons hem, är det viktigt för oss att visa respekt och lösa varje uppdrag så smidigt som möjligt.