• vattenläcka
  • viktigt att tänka på innan klinkers
  • Relining Avloppsjouren
  • En rörinspektion eller rörfilmning är även en bra metod i kombination med en relining

Varför är det viktigt att underhålla sitt avlopp innan renovering?

Bristande underhåll kan orsaka vattenläckage

Tänk på detta innan din badrumsrenovering

Desto större konkurrens det finns i samma bransch, det spelar ingen roll ifall det rör sig om avlopp, bil industri, bygg, snickare eller till och med din lokala pizzeria. Så finns det en stor chans att du som kund kommer få ett bättre pris. Väldigt logiskt och många resonerar på detta sätt, och med all rätt så är konkurrensen mellan företagen din vän och ger dig en bättre översikt vad som är ett bra och vad som är ett dåligt pris. Om du ska spola ditt avlopp eller om du ska beställa en pizza så är det konkurrensen som bestämmer var priset landar. Trots konkurrensens måste du lägga tid på att hitta det bästa erbjudandet och den servicen som passar er, valmöjligheten är en sak som många tar för givet.

Ett exempel är att en person i Malmö som ska renovera sitt badrum har ett bättre förhandlingsläge än en person i Osby. Det har med att göra att konkurrensen är större i Malmö. Man kan genomföra dem olika företagen mot varandra i branschen, i jämförelse mot Osby som kanske bara har ett företag som sysslar med renovering.

Konkurrensen är inte bara positiv och i många fall kan det vara din fiende. Det kan till exempel vara att alla företag krigar för att sälja sin tjänst till er, ett förenklat exempel, det är många i vår bransch som spolar avlopp. Kvaliteten på spolningen firmor emellan är inte stor. Priset kan variera stort fast att konkurrensen är hög. Varför är det så? Vi erbjuder fast pris på våra tjänster, då vet du vad du ska betala och inga extra avgifter tillkommer för att vi skulle vara länge på plats eller dylikt. Andra firmor har lätt för att höja priset som du först fick höra, olika avgifter tillkommer så som timavgifter och transportkostnader till exempel, helt plötsligt måste du betala tre gånger mer.

Stor ökning av fuskjobb i Sverige

Fuskjobb har ökat stort dem senaste åren speciellt sedan rot-avdraget infördes har det ökat marginellt. Det har blivit en mycket större efterfrågan nu. Fler privatpersoner har råd att renovera sitt badrum, underhålla sina avlopp så inga kostsamma problem inträffar, få sina skadade rör relinat eller boka en underhållsspolning med inspektionsfilmning för att veta statusen på sina avlopp.

Fler företag har startat upp och tyvärr så saknar många kompetens eller till och med saknar rätt utbildning, därför har fuskjobben ökat stort. Det rör sig inta bara inom avloppsbranschen utan inom alla branscher där man kan nyttja rot avdraget. Det finns många fula fiskar där ute som erbjuder underhållsspolning, spolning av avlopp, rörspolning, taktvätt, grönfri, och att lösa stopp i avlopp. Därför är det viktigt & värt att lägga lite tid innan man bestämmer sig för renovering utav badrum, underhåll utav avlopp, m.m. Avloppsjouren har snart funnits i tio år, 25 000 kunder kan inte ha fel.

Om man bara går på priset kan det föra med sig stora omkostnader. Anlitar du fel företag för din badrumsrenovering kan det innebära stora vattenskador, fuktskador eller problem med mögel. Saker som kommer kosta dig stora summor pengar och påverkar er hem miljö negativt i längden och även din ekonomi, därför kan det vara bra att lägga någon hundring extra för kvalité från början.

Det enda du kan göra för att undvika detta är att lägga ner din tid på forskning / research. Det gäller att jämföra olika företag, även om det är svårt att veta vilken som är rätt eller fel för dig. Det gäller att använda sunt förnuft. Om ett företag är extremt mycket billigare än andra så är något fel, du får vad du betalar för.

En alltmer central plats i hemmet

Ett badrum är idag ett rum där hela familjen spenderar mycket tid i, därför kan det bli jobbigt för alla när man renoverar badrummet. Ofta handlar det om mer än att bara byta ut toalettstolen, handfatet eller en spolning utav avloppet. Förr byggde man badrummen mycket mindre än vad standarden är idag, och det krävs stora ingrepp för att få badrummet till det man vill ha och för att skapa sig mer trivsel.

Om man inte har koll på kostnaden kan den lätt skena iväg. Speciellt om man inte riktigt har koll på vad man ska göra. Utsidan är det man brukar ha koll på. Man har en bild i huvudet hur man vill att slut resultatet ska bli. De flesta har ingen koll på insidan, det vill säga vvs och el, och annat som finns under golv och i väggarna.

Vi har stött på många fall där personer renoverar sitt badrum eller kök utan att kontrollera avloppsledningarna. Man lägger nya golv, väggar och nya vitvaror. När allt är på plats brister ett rör i golvet och man måste börja om. Därför är det viktigt att kontrollera grunden innan man renoverar.

Vi erbjuder den tjänsten. Vi filmar ert avlopp med en speciell kamera för att ta reda på statusen på era avloppsledningar. Vi ser dolda fel som kommer bli ett problem i framtiden och såklart eventuellt nuvarande problem.
Om du bor i Malmö så är en stor fördel att det finns flera företag som kan hjälpa dig, från material till installation. Du har möjligheten att ta in flera offerter och jämföra dem tills du hittar den som passar din budget bäst. Ett tips är att anlita samma företag till hela jobbet. Det brukar bli dyrare om du tar in flera olika företag, för olika uppgifter. Därför erbjuder Avloppsjouren en helhet service, från spolning till relining.

Rot avdraget är perfekt när du ska renovera, det spelar ingen roll om du behöver en relining utav ert avloppssystem eller ifall ni behöver nya klinkers. Det gäller att renovera smart. Därför bör du anlita oss när ni behöver ha något relinat/rörinfodrat som är ett revolutionerande alternativ till traditionellt stambyte som är mycket mer kostnadseffektivt. Då kan du unna dig mycket lyxigare hyllor, toalett, badkar mm. Med en bra och väl informerad planering kan du få ett mycket finare slutresultat. Därför är det viktigt att du kontrollerar avloppet med en spolning och inspektionsfilmning. Det är först efter en spolning och filmning vi kan bedöma ifall ni är i behov utav en relining. Våra relinings killar är dem vassaste i branschen och brinner för sitt arbete. Ifall ni går i tankar på en renovering, rekommenderar vi att ni kontrollerar statusen på era rör innan.

Inspektionsfilmning
Avloppsjouren utför inspektionsfilmning, filmning utav avlopp innan spolning av avlopp.
När bör en rörinspektion göras?

En rörinspektion bör göras för att undvika kostsamma problem i avloppen. En underhållsspolning görs alltid före, visserligen är en rörinspektion i Malmö såklart inte gratis, men jämfört med vattenskador och översvämningar är det billigt. Det är framförallt vid tre olika tillfällen som det kan vara bra att göra en rörinspektion

  • Efter ett stopp i avloppet

När en avloppsspolning har gjorts vid ett akut stopp i avlopp, händer det att problemen återkommer. Då är det bra att återkomma för att gå in med en kamera och se vad det faktiskt är som spökar i rören. Vid akuta situationer på jour tider så löser man bara stoppet, men vid en underhållsspolning så går man mer noggrant igenom beställt antal rör och nollställer flödet så det blir helt som det ska vara, därför är det bättre att underhålla dina rör innan fallet blir akut. Viktigt att tänka på är dock att inte allting går att spola bort och i vissa fall så behöver man göra en så kallad mekanisk rörrensning och det är väldigt smart att i samband med detta göra en rörinspektion för då är rören rena och är därmed optimala för en rörinspektion.

  • Vid stambyte, relining eller ombyggnation

När en fastighet ska byggas om, är det bra att lokalisera alla ledningar och se vad de är i för skick. Det här görs lättast genom en rörinspektion, då en kamera sätts ner i ledningarna av en av våra certifierade rörinspektörer enligt STVF.

  • Vid köp eller försäljning

Det här gäller särskilt vid köp av fastighet. Att inspektera rören är viktigt för att undvika dolda fel som säljaren inte kanske har berättat, eller kanske inte ens känt till. Givetvis kan det även vara bra för säljaren att ha bevis på att rören är i bra skick och att man har underhållsspolat med jämna mellanrum.