• avloppsproblem
  • akuta ledningsproblem

Avloppsproblem?

Avloppsjouren vet att problem i fastigheters avloppsrör beror oftast på bristande underhåll. Igenslammade avloppsrör leder förr eller senare till stopp, med dyra och besvärliga reparationer som följd.
Inget avlopp i världen är underhållsfritt. Det finns många olika anledningar till varför just du en dag kommer få problem med ditt avloppsrör. Det kan vara avlopp I toalett, avlopp i vask, avlopp I dusch.

Avloppsjouren har även gjort en fräsch artikel angående vad du ej bör slänga ner i ditt avlopp för att undvika onödiga kostnader, läs här: Undvik akuta stopp med denna guide.

Luktar illa från avloppet. Hör du gurglande eller kluckande ljud från avloppsrören? Rinner inte vattnet bort ordentligt när du spolar? Ett fungerande avloppsrör är något vi tar för givet i vardagen. Helst vill vi spola och inte tänka mer på vad som sker bakom kulisserna. Som mycket annat behöver även avloppsrör underhållas. Avloppsrör har det tufft; år efter år spolar vi ned fett, olja och kemikalier. Det bildas avlagringar och avloppsrör slammas igen. Slutligen kan det leda till ett stopp i avloppet och vattenskador. Vattenskador kan bli en väldigt kostsam historia man helst gärna vill slippa.

Därför är det viktigt att lyssna på varningssignaler och regelbundet underhålla sitt avloppsrör genom avloppsspolning och avloppsrensning. Om du hör ljud från rören, luktar illa från avloppet eller dålig avrinning är det hög tid att ta itu med problemen för att undvika stopp I avloppet. Rörspolning är en förebyggande åtgärd som gör att du undviker stopp I avloppet och förlänger livslängd på ditt avloppsrör.

Dålig avrinning och ljud från rören är tecken på avloppsproblem och blir ett minne blott med en rörspolning. Avloppsspolning eller en avloppsrensning är det mest effektiva sättet att undvika stopp I avloppet och få ett välfungerande avloppssystem. Avloppsjouren använder sig av en beprövad och skonsam spolmetod. Avloppsspolning sker helt utan kemikalier. Den kraftfulla strålen gör att beläggningar och smuts lossnar från rören och transporteras bort med vattenflödet. För att minimera risken för skador på ditt avloppsrör anpassar Avloppsjouren vattentrycket efter ditt avloppsrör. Avloppsjouren har en lång erfarenhet av effektiv avloppsspolning i hela södra Sverige. Det är det bästa sättet att underhålla avloppssystem, men även att komma till bukt med akuta avloppsproblem som tätt I avloppet. En avloppsspolning i ert hem är en ekonomisparande investering.

Med tiden så krymper ditt avlopp, beläggningar samlar sig och rörets diameter blir mindre. Då ökar chansen för stopp I avloppet. Beläggningar kan bli hårt som sten och det är kostsam och tidskärvande att få bort det

Bubblar det i avloppet?  Det är ännu ett tydligt tecken på avloppsproblem, rinner vattnet inte undan med samma fart som tidigare? Känner du till Avloppsjouren? Vi är ett väl känt företag inom vatten och avlopp i södra Sverige. Det gör inget om du inte vet vem vi är och vad vi kan göra för att underlätta er vardag. Avloppsjouren letar alltid efter nya kontakter, möjligheter och utmaningar.